Věrohodný případ

11.06.2009 14:30

 

Kontroloři letového prostoru nad Německem oznámili 19. ledna svým nadřízeným, že se nad zemí pohybuje extrémně rychlý neidentifikovatelný létající předmět – UFO. Svědectví podpořili také stíhací piloti německé Luftwaffe, kteří se s objektem setkali ve vzdušném prostoru. Oficiální zprávu o pozorování UFO nyní předložil Úřad pro leteckou bezpečnost (DFS).

UFO

 

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO.

 

 30. 1. 2009 14:34 - BERLÍN

Vyšetřovatelé zatím zcela vyloučili konvenční letouny, meteorologické balóny a nezvyklé atmosférické úkazy.

"Vyloučili jsme všechny konvenční možnosti, je to prostě záhada,“ uvedl Axel Raab, mluvčí DFS.

Objekt přeletěl přes část jižního Německa a kontroloři vzdušného prostoru vydali ihned varování pro piloty vojenského letectva Luftwaffe, které bylo připraveno k případnému útoku proti nedovolenému narušení vzdušného prostoru země. Nakonec objekt zmizel nad Grafenwöhrem, kde má základnu americké vojsko.

"Když to zmizelo z radaru, věřili jsme, že cokoli to bylo, muselo to ztroskotat, ale v oblasti nikdo nepozoroval žádné trosky. Je to naprostá záhada. Zmátlo to operátory u radaru, protože se to neustále objevovalo a mizelo na obrazovce, jako by to tam prostě v určitou chvíli vůbec nebylo. Pak to jednoduše zcela zmizelo v atmosféře,“ citoval Raaba německý Spiegel.

 Vzato z: novinky.cz

 

—————

Zpět