Pachatelé duchové?

05.06.2009 17:50

 

V rrumunské vesnici Lilieci mají problémy s duchy. Ilustrační foto.

Rumunští policisté uzavřeli vyšetřování případu vandalismu s verdiktem, že za zničením jednoho z vesnických domů stojí duchové. Rodiny žijící ve vesnici Lilieci nahlásili rozbitá okna, bicykly létající vzduchem, pohybující se předměty po stole a sfouknuté svíčky i navzdory úplnému bezvětří.
 

Když si lidé postižení podivným jevem stěžovali na policii, muži zákona se jim pouze vysmáli. Když ale úředníci spatřili situaci sami na místě činu, urychleně vyplnili zprávu, ve které uvedli, že za škodami stojí duchové.

 

Osmašedesátiletý Mircea Hadimbu, který v domě bydlí, prohlásil, že je dům již zcela v troskách a je takřka neobyvatelný. "Okna se začala rozbíjet jedno pro druhém. Viděl jsem také dvě kola, jak jezdila ve vzduchu sama o sobě," uvedl Hadimbu.

 

Jeho sestra, 78letá Melentina Bocanceaová, která žije nedaleko, dodala: "Vzduchem létaly šálky. Svíčky, které jsem rozžehla, se sfoukly hned, jak jsem od nich vzdálila ruku se sirkou. A to v domě nebyl ani náznak průvanu."

Povolali kněze

"Vzduchem létaly lahve a další předměty. Nevěděl jsem, kam uhnout dříve. Nemůžeme nic jiného, než se domnívat, že za tím nestojí nic jiného, než tvrdí ti lidé," uvedl tamější policejní mluvčí.

Na místo byl přivolán místní kněz, aby v několika budovách provedl exorcismus. Místní lidé věří, že pomůže zastavit útoky duchů na jejich majetek.

 

Zdroj: novinky.cz

Inu, jsou věci mezi nebem a zemí...

 

—————

Zpět