Jeden den v Izraeli

09.06.2009 15:41

 

18. 11. 2008 v Zemi Izrael

Autor: rabi Jicchak Seifert

Teroristé během noci vystřelili 2 rakety Kasam. Vojáci během noci pozatýkali 32 hledaných teroristů.  Dolar posílil na 3, 929 šekelů.  U osady Adej Ad byla ráno vyklizena malá osada. Velikému počtu policistů se podařilo zbořit karavan.  Ve obci Neve Cuf zbořila policie budovy u bezpečnostní ohrady kolem obce. Byla zbořena i část ohrady. V Šechemu byl dopaden Palestinec, který byl připraven k teroristickému útoku a na jehož těle byla připevněna nálož. Egyptský soud přes mírovou smlouvu s Jisraelem zrušil mezinárodní dohodu o dodávkách plynu z Egypta. Pakliže vláda rozhodnutí soudu uposlechne bude v Jisraeli závažný nedostatek plynu. Vlastní plynové zdroje přenechala vláda teroristické organizaci Chamas (Hamas), vládnoucí v Aze, a nejsou nyní využívány.

Policie zbořila základy malé osady u ortodoxní obce Tel Cijon. Vláda se nyní snaží vyvolat nepokoje před volbami, aby mohla posílit použití síly proti svým oponentům. Nicméně vyklízení osad vedlo k tomu, že se dotyčných míst zmocnili teroristé a armáda ztratila situaci v oblasti Jehuda (Judea) a Šomron (Samaří) z pod kontroly a dochází z těchto míst k neustálým útokům.

Pohřeb jednoho z vůdců mafie, Alperina, který zahynul včera při výbuchu automobilu se odehrál v Raananě za účasti tisíců lidí pod těžkou policejní ostrahou.

U Šechemu spatřili vojáci ozbrojeného teroristu. Když byl dopaden, byl již beze zbraně, nicméně doznal, že byl ozbrojen a uvedl, že zbraň schoval doma. Při prohlídce jeho domu byla zabavena puška a další zbraně.

Bude mimořádně svolán parlament, a to z důvodu žádosti poslanců, kteří chtějí změnu stavu, kdy jedinou odpovědí vlády na katastrofální bezpečnostní situaci a neustálé ostřelování, bylo pouze cvičení, kdy se mají další města připravit na to, že též na ně budou pořádány denní nálety.

Další nálety na město Sderot.

Zdroj: eretz.cz

 

—————

Zpět