Duch římského vojáka

05.06.2009 17:52

 

Zaměstnanci Královské nemocnice v anglickém Derby jsou zděšeni. Po chodbách jejich pracoviště totiž chodí duch v černém pláštíku a terorizuje je. Vedení zdravotnického zařízení si s nadpřirozenou bytostí neví rady a povolalo na pomoc dokonce exorcistu, který by měl černou energii odvést do říše zesnulých.

1. 2. 2009 11:33

„Nejsem si jistá, kolik z vás ví o tom, že někteří naši zaměstnanci ohlásili pozorování ducha. Já tuto věc beru velmi vážně, protože si především nepřeji, aby se zaměstnanci cítili při práci nepříjemně,“ napsala jedna z šéfek nemocnice Debbie Butlerová.

Duch se podle ní zjevuje na chodbách nového křídla Královské nemocnice v Derby, kterou vystavěl investor za 334 milionů liber. Tmavá průhledná postava v pláštíku prý pronásleduje sestry i lékaře.

„Nechci nikoho děsit nijak víc, než je nezbytné, ale vnímám to jako nejlepší způsob, jak vás na tuto situaci upozornit a co s tím můžeme udělat. Mluvila jsem již s kaplankou a ta nám vyhledá někoho z katedrály, aby přišel na oddělení jako exorcista,“ dodala Butlerová.

Svědectví jsou tucty

„Svědectví tady v posledních týdnech byly tucty a lidé se už docela bojí. Někteří viděli mužskou postavu v pláštíku od hlavy k patě v černém, která lítala mezi pokoji a procházela stěnami, zvláště v odděleních poblíž márnice. Postihlo to pracovní morálku tak vážně, že se vedení rozhodlo jednat,“ přiznala jedna ze sester.

„Každý případ jako je tento musí probrat biskup. Měl by vyhledat řádnou pomoc předtím, než zasáhne,“ uvedl mluvčí biskupství v Derby.

Podle expertů by duch mohl být zemřelým římským vojákem, který zahynul na místě výstavby původní nemocnice z dvacátých let devatenáctého století.

 

 Zdroj: novinky.cz

 

—————

Zpět