Víra na Titanicu

15.01.2014 18:37
John Harper při katastrofě křičel: "Nespasení do člunů!"

Přes 1500 lidí mezi cestujícími a posádkou zahynulo, když obrovský zaoceánský parník, označovaný za nepotopitelný,narazil na ledovec a zmizel pod hladinou za méně jak tři hodiny. Existuje mnoho příběhů o hrdinech z Titanicu, mezi nimi i o pastorovi Johnovi Harperovi. Podle novin Baptist Press strávil pastor Harper poslední chvíle svého života tím, že se snažil zachránit duše a minimálně jednoho člověka přivedl ke Kristu, když došlo k této tragédii.

John Harper před tím sloužil jako pastor ve sborech v Glasgowe a Londýně a právě cestoval do Ameriky, aby přijal místo pastora v církvi Moody Church v Chicagu, který založil slavný evangelista D.L.Moody. Když Titanic narazil do ledovce, Harper posadil svou šestiletou dceru do záchranného člunu, ale sám odmítl nastoupit, i když byl pouze jediným žijícím rodičem. Potom chodil mezi cestujícími a řikal jim o Ježíši Kristu. Když jeden muž odmítl přijat spasení, Harper mu nabídl svou záchrannou vestu se slovy: "potřebujete ji víc než já".

Když se loď začala potápět, lidé prý slyšeli jak pastor Harper křičí: "Ženy, děti a nespasení do záchranných člunů!" I poté, když už šla loď ke dnu, se Harper snažil doplavat k co nejvíce lidem a prosil je, aby svůj život vydali Kristu. Člověk, který to přežil, později vyprávěl, jak tuto nabídku nejprve odmítl, ale když se Harper o pár minut vrátil a znova mu řikal: "Uvěř v Pána Ježíše a budeš spasený!", nakonec svůj život Kristu vydal. Tohoto muže zachránil jeden ze záchranných člunů, který se vrátil a potom povídal svůj příběh ve sboru Ontario Church: "Jsem poslední z těch, které John Harper obrátil k Bohu..."

Zdroj: CBNNews.com

 

Překlad: Tereza Stanková

Vzato z: www.milost.cz

—————

Zpět