Fenomén UFO na historických obrazech

06.06.2009 11:46

 

 


Jak se zdá za fenoménem UFOs nemusíme chodit daleko. Stačí se jen pozorně dívat kolem sebe. Příkladem toho mohou být historické památky, především obrazy. Je až neuvěřitelné zjišťovat v jaké intenzitě se charakteristický útvar tzv. "létajícího talíře" objevovat na těchto památkách. Rozhodl jsem se proto ukázat jen několik reprodukcí především z Evropského regionu, které zajímavým způsobem dokreslují skutečnou podstatu věci. S tímto zjištění, si myslím, by nebylo zase až tak od věci zkusit se hlouběji zaměřit na středověké malířské dědictví v našem Českém a Moravském regionu.A kdo ví, možná bychom byli velmi příjemně překvapeni.

obr. č. 1

Obrázek vedený od č. 1 je tapisérie, která byla vytvořena v roce 1330 a vypovídá o životě Marie. V současné době je toto dílo umístěné ve Francii, chrám Notre Dame.


obr. č. 2

Tapiserie pod č. 2 byla vytvořena ve 14 století a také znázorňuje historický výjev ze života Marie. Můžeme jí nalézt také ve Francii a to v bazilice města Beaume.


obr. č. 3

A toto je samozřejmě notoricky známá freska "Ukřižování", která byla namalována v roce 1350. Nachází se ve Vysoki Dicani Monestary v Kosovu, Jugoslávie. Myslím, že snad neexistuje jedná kniha z archeoastronautickou tématikou ve které by chyběl obrázek této fresky.


obr. č. 4

A zde vidíme zajímavý obraz od malíře Paola Ucelliho ( 1396 - 1475) "Lu Teibede". Vlevo vidíme obraz v globální velikosti s výřezem části, která nás ovšem velmi zajímá. Vpravo potom máme pohled na zvětšený výřez kde můžeme vidět překrásný tvar "létajícího talířku" v načervenalé podobě v blízkosti Ježíše.


obr. č. 5

Na obr. č. 5 vidíme velmi zajímavý obraz, který namaloval v roce 1496 malíř Carla Crivelli. Zřetelně je na obloze patrný kruhovitý objekt se září na svém spodku. Velmi podivuhodný je také paprsek, který malým okenním průzorem svítí do místnosti na ženu, která zřejmě čte nějakou knihu. Připomeňme pouze, že právě ostrý paprsek jakéhosi blíže nespecifikovatelného světla, který svítí z podivných objektů na obloze je charakteristický pro problematiku "abductee" čili tzv. "únosů". Tento obraz se jmenuje "Announciation" a můžeme ho vidět v Londýnské národní Galerii.


obr. č. 6

Tento obraz se jmenuje "Madona se svatým Giovannio". Byl namalován v 15 století prostřednictvím Domenica Ghirlandino a můžete ho nalézt v Italském Palazzo Vecchio. Nad pravým ramenem Marie je velmi dobře vidět objekt ve tvaru disku, který je zvýrazněn bílým kroužkem.


obr. č. 7

A zde máme patrný výřez toho samého obrázku, kde je zvětšená sekce obrazu v místě nad pravým ramenem Marie. Pochopitelně zde můžeme vidět v detailu podivný objekt na obloze s jakýmisi rozsvícenými světly po stranách. Detaily objektu jsou neuvěřitelné uvědomíme-li si, že obraz byl namalován v hlubokém, středověku. Ale co je skutečně unikátní, je obraz člověka se psem. Všimněme si - oba hledí vzhůru k obloze k objektu. A co víc, postava člověka si cloní oči, jako kdyby byl oslepován právě tím světlem vycházejícím z boku letícího tělesa !!!


obr. č. 8

Toto je umělecké dílo malíře Aert de Geldera a nazývá se "Křest Krista". Obraz byl namalován v roce 1790 a je umístěn ve Fitzwilliam Museum Cambridge. Na obrázku je pěkně vidět jak diskovitý objekt na obloze vyzařuje svazek paprsků na Jana Novokřtěnce a Ježíše.

Takže až někdy půjdete u nás navštívit nějaké to museum, zámek či hrad vzpomeňte si na tento příspěvek a mějte "oči na šťopkách" možná, že objevíte také zajímavý kousek nejen na obrazech.

 

Článek vzat z: matrix-2001.cz 

 

 

 

 

 

—————

Zpět