Chilli proti infarktu

29.06.2012 13:53
 
V chilli bývá obsaženo nejméně 25 různých nutrientů! Obsahuje minerály jako zinek, selen, vápník či hořčík.
 

 

Chilli dokáže zastavit infartk

Věděli jste, že je možné skutečně zastavit průběh infarktu pomocí prostého, a přitom překvapivě účinného koření chilli (též kajenská paprička, Capsicum annuum)? Je to skutečně tak. Chilli opravdu dokáže zastavit nástup infarktu za pouhých 60 vteřin!

Jak použít chilli k rychlému zastavení infarktu?

Proslulí léčitelé, jako Dr. John Christopher, N.D. nebo Dr. Richard Schulze, N.D., pějí na chilli jen chválu. První z nich o něm dokonce prohlašoval: „Za 35 let praxe práce s lidmi a při vyučování jsem neztratil ani jediného pacienta s infarktem, který v době mého příchodu ještě dýchal. V tom případě jsem vždy naordinoval šálek ´chilli-čaje´ (lžička chilli zalitá horkou vodou) a takoví pacienti během několika minut schopni vstát a pohybovat se.“

Přitom je potřeba zdůraznit, že oba, a také mnoho jiných léčitelů, popisovali osobní zkušenost a nejde o žádné spekulace, co se týče účinnosti této rostliny.

Jak tedy použít koření chilli podle těch, kteří s ním mají vlastní zkušenost?

Prvním předpokladem je účinnost koření – za minimum bývá považován obsah 90 000 H.U. (heat units). Při této vydatnosti, a případech, kdy je postižený člověk při vědomí, se doporučuje rozmíchat jednu čajovou lžičku prášku chilli ve sklenici s horkou vodou (což bývá označováno také jako „cayenne tea“ – kajenský čaj) a podat postiženému k vypití.

V případech kdy už postižený ztratil vědomí bývá doporučováno použít chilli tinkturu nebo extrakt – opět nejméně 90 000 H.U. – a aplikovat ji pod jazyk. Jak poznamenal Dr. Christopher, za 35 let praxe mu nezemřel žádný člověk s infarktem, který při jeho příchodu ještě dýchal. Tento úspěch přičítá právě obezřetnému použití chilli.

Další způsoby použití chilli

Jedním z nejefektivnějších způsobů je použití chilli jako katalyzátoru v kombinaci s dalšími bylinnými přípravky. V zásadě je lze využít jako přídavek k téměř všem bylinným kombinacím, s výjimkou těch, které mají působit na nervy. Chilli v těle stimuluje a urychluje cirkulaci, čímž povzbuzuje trávení a vstřebávání. Proto dokáže zlepšovat nebo zvyšovat účinnost prakticky jakéhokoli bylinného přípravku.

Za tímto účelem se často používá v prostředcích proti artritidě, při ženských potížích, infekcích, srdečních problémech a potížích s krevním oběhem, u projímadel, diuretik (močopudných přípravků), při vředech nebo problémech se štítnou žlázou atd.

Chilli z pohledu výživy

V chilli bývá obsaženo nejméně 25 různých nutrientů! Obsahuje minerály jako zinek, selen, vápník či hořčík. Jsou v něm i vitamíny A a C. Navíc je přítomna „syrová“ i „dietní vláknina“ a uhlohydráty. Pokud jde o infarkty, lze chilli určitě označit za „boží nitroglycerin“. Je tedy nemoudré nemít ho po ruce, doma i na cestách.

 

Zdroj: https://www.wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2012030004

 

—————

Zpět