Blízké setkání s trvalými následky

12.07.2012 18:38

 

Radioaktivní UFO - nevydařený pokus nebo nebezpečná zbraň?

U většiny pozorování UFO je hlavním problémem absence jakéhokoliv důkazu; svědectví o tom, že to celé není pouhý výmysl několika slávy chtivých jedinců. Případ, o kterém se v dnešním článku zmíním, ale rozhodně do této kategorie nepatří.

Nejenom že toto UFO vidělo více svědků, ale dokonce za sebou zanechalo objektivní stopy, těmi v tomto případě bylo bohužel radioaktivní ozáření svědků s trvalými následky!

Je krátce po Vánocích, 29. prosince 1980. Texas, Spojené státy americké.

Večer tohoto dne jedou domů do Daytonu po prázdné silnici Betty Cash, Vickie Landrum a její sedmiletý vnuk, Colby Landrum. Kolem 21 hodiny, když projíždí skrze les, spatří nad vrcholky smrků jasné světlo. Nejprve si myslí, že je to jednoduše letadlo přibližující se k letišti na přistání a tak mu nevěnují pozornost.
O pár minut později ale trojice svědků vyjede z lesa a zjistí, že světlo je mnohem jasnější a hlavně mnohem blíže než se jim zdálo. Nyní vidí zářící objekt diamantového tvaru, diamant je skutečně nízko, prakticky na úrovni vršku stromů. Objekt prý vyzařoval plameny a velké teplo.

Dvě ženy a hoch v autě neví, jak zareagovat. Každopádně se ale bojí jet dále, protože objekt je skutečně blízko a doslova cítí žár, který vyzařuje. Vickie Landrum, věřící křesťanka si nejprve myslí, že se jedná o návrat Ježíše Krista. Brzy ale tento názor zavrhne. Betty Cash zastavuje auto a obě ženy vystupují, aby se na zvláštní "diamant" podívaly zblízka.

Jas objektu oslňuje jejich oči tak, že téměř nevidí nic jiného. Objekt má tvar obřího diamantu s uřízlým horním a dolním vrcholem, místo kterých má objekt plochy. Kolem středu obíhala malá modrá blikající světla a ze spodku diamandu každou chvíli vytryskly plameny.

To už obě svědkyně vyděsí natolik, že se urychleně vrátí do auta. Když chce Betty Cash otevřít dveře od auta, ucukne, protože klika je tak žhavá, že se jí nelze ani dotknout. Svědkyně musí kliku uchytit přes bundu a konečně může odjet.

Diamantové UFO se vznese a pomalu odlétá. Když trojice ujíždí od místa děsivého setkání, všimne si, že objekt, který už je opět jenom jasným světlem na obloze, pronásleduje letka helikoptér. Svědkyně jich napočítají 23!

Poté, co svědci dorazí bez jiných problemů domů, mají problémy usnout a brzy jim začne být nevolno, začnou zvracet a mají průjem. Celou kůži mají v jednom ohni a stejně tak mají pálivý pocit i v očích. Betty Cash, která byla objektu vystavena nejdéle, má symptomy nejhorší a v průběhu dalších dnů se jen zhoršují. Na kůži se jí objevují červené puchýře a začnou jí vypadávat vlasy, nakonec není schopna ani vstát z postele. Proto je odvezena ke svému lékaři a následně stráví přes měsíc v nemocnici. Nakonec je propuštěna, i když její stav není o moc lepší. Navíc je u ní zjištěna rakovina kůže.
Betty Cash i Vickie Landrum a její vnuk Colby jsou vyšetřeni, zda se nejedná o nemoc z ozáření - a skutečně, radiolog objeví znaky ionizujícího záření a také možné znaky infračerveného a ultrafialového záření. Zvláštní na celé situaci ale bylo, že symptomy (vypadávání vlasů, průjem, puchýře) odpovídaly masivnímu ozáření, po kterém by svědkyně přežily nanejvýše pár dní. Přesto ale všichni žili celé roky po zvláštním setkání s UFO.

Svědkyně, které kvůli setkání s UFO evidentně trpí, se snaží zjistit, o co vlastně šlo. Vickie Landrum obvolává všechny možné americké úřady a orgány (např. NASA), ale všude se setká jen s negativní odpovědí. Ptá se také americké armády (kvůli přítomnosti 23 armádních vrtulníků), ta ale celý incident nekompromisně popře.

V roce 1981, rok po setkání s UFO, se svědkyně rozhodnou, jako jedny z mála, možná jako jediné, žalovat americkou vládu za škodu, kterou jim způsobilo UFO. Jak svědkyně řekly, nešlo až tolik o finanční vyrovnání, ale o to, aby jim někdo řekl, co ten diamantový objekt byl zač. Betty Cash řekla, že nevěří na "malé zelené mužíčky" a nebude se zlobit, pokud by se jednalo o tajné letadlo chránící USA. Jen by byla ráda, kdyby jí to prostě někdo řekl. Co naplat, soud rozhodl v její neprospěch, protože armáda USA (prý) nevlastní žádné letadlo podobné danému UFO.

Stojí za to uvést, že vrtulníky, které zvláštní objekt pronásledovaly, spatřili i další svědci. Navíc je velmi nepravděpodobné, že by si svědkyně samy - a dobrovolně - způsobily radioaktivní ozáření. Tudíž se jedná o velmi důvěryhodné svědectví.

Na celém případu je nejhorší právě to, že se člověk klidně může UFO postavit čelem, žalovat ty (IMHO) skutečně zodpovědné, a stejně je mu to na nic. Pocit absolutní bezmoci, UFO jednoduše stojí nad právy občana a nejenom nad nimi, vlastně stojí nad právy a zájmy celých států a vlád. A nevypadá to, že by se to mělo změnit...

 

Zdroj: https://www.haunebu.cz/

 

—————

Zpět